Huis verhuren

 • U heeft een woning of appartement waarvoor u een huurder zoekt?
 • U gaat voor een langere periode naar het buitenland?
 • Uw woning is nog niet verkocht en staat nu leeg?
 • Uw woning verhuren onder de leegstandwet?

Verhuur van uw woning

Verhuur van uw woning kan heel lucratief zijn! Veel mensen willen of kunnen niet kopen maar wel huren.
U wilt uw woning uiteraard zorgeloos verhuren, maar hoe weet u zeker dat de huurder betrouwbaar en kredietwaardig is? Onze verhuurmakelaars gebruiken daarom het Huurcheck validatiesysteem van Huurcheck Nederland.

Hiermee wordt onderzoek gedaan naar de huurder met behulp van uitgebreide screeningsmethodieken. Zo wordt de huurder van uw woning door ons gecheckt op o.a. identiteit, kredietwaardigheid en huurverleden.
Ook kunt u er zeker van zijn dat het door ons opgestelde huurcontract voldoet aan de verhuurveiligheidsvoorwaarden en wetgeving op het gebied van het huurrecht.

Den Haag en regio Haaglanden telt door zijn vele internationale bedrijven vele zogenaamde Expats die op zoek zijn naar gemeubileerde of gestoffeerde woonruimte. Uiteraard wilt u hiervoor de beste huurprijs ontvangen en aan de meeste betrouwbare huurders verhuren. Wij beschikken over goede directe contacten met grote (inter)nationale bedrijven waaronder Shell en European Patent Office (E.P.O.) en diverse ambassades in regio Haaglanden. De specialisten van Freek Fontein Makelaardij gaan voor u aan het werk om uw nieuwe huurwoning te zoeken of om de juiste huurder voor uw woning te vinden. Daarbij adviseren wij u ook uitgebreid over alle aspecten die het huren en verhuren met zich meebrengen. 

Tijdelijke verhuur zonder risico's en verhuren onder de leegstandwet.

Als uw woning te koop staat bij ons of via een andere makelaar, dan kunnen wij snel, vakkundig en geheel zonder risico's uw woning via de leegstandwet verhuren. Onze specialisten hebben hiervoor alle kennis in huis, terwijl uw woning in de verkoop blijft staan en beschikbaar blijft voor eventuele bezichtigingen en biedingen. Alles wordt door onze makelaars voor u geregeld, waaronder de toestemming van uw bank om te mogen verhuren (verhuurbeding), vergunning van de gemeente, bezichtigingen, onderhandelingen, check-in met de huurder en de eerste betaling van huur en borg aan u. Op deze manier kunt u onder de leegstandwet via ons kantoor op een veilige manier uw te koop staande woning tijdelijk verhuren zonder risico's waarbij de huurder niet onder de huurbescherming valt.

Dubbele lasten

Een deel van de woningbezitters heeft dubbele woonlasten omdat er een ander huis is aangekocht en de huidige woning nog in het bezit is. Om de dubbele lasten het hoofd te bieden, is het mogelijk om tijdelijk een van de twee woningen te verhuren. Maar aan tijdelijke verhuur zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Zo is er toestemming nodig van de gemeente en de bank of geldvertrekker. Daarnaast moeten ook bepaalde wettelijke eisen en regels, die vallen onder de Leegstandwet, in acht genomen worden. De verhuurmakelaars van Freek Fontein zijn specialist op dit gebied en heeft het belang van tevreden klanten hoog in het vaandel staan. Wel moet uw woning te koop aangeboden blijven gedurende deze huurperiode en is de huurder verplicht om mee te werken aan bezichtigingen om op basis van de Leegstandwet te kunnen verhuren.

Bezichtiging

Het bezichtigen van de woning gebeurt altijd in het gezelschap van één van de verhuurmakelaars van Freek Fontein Makelaardij. Uiteraard wordt u van elke bezichtiging vooraf op de hoogte gesteld.

Hoe werkt het?

Wanneer een woningzoekende na een bezichtiging concrete interesse heeft getoond in de woonruimte zullen wij de woningzoekende een intentieverklaring laten tekenen met daarin de voorwaarden waaronder de woonruimte gehuurd kan worden. Deze intentieverklaring wordt per e-mail verstuurd aan de woningzoekende en zorgt voor meer duidelijkheid en zekerheid voor de woningzoekende maar ook voor de verhuurder. Wanneer de woningzoekende de intentieverklaring heeft ondertekend zal hem/haar gevraagd worden formulieren ter beschikking te stellen waaruit de situatie van de woningzoekende afgeleid kan worden.

Wat vragen wij altijd op bij huurder?

Bij natuurlijke personen:

 • werkgeversverklaring en kopie arbeidsovereenkomst
 • kopie geldig legitimatiebewijs (paspoort met inzage)
 • de laatste 3 recente loonstroken
 • de laatste 3 bankafschriften met stortingen van het loon
 • laatste jaaropgave inkomsten en de IB 60 opgave
 • Sofinummer
 • verklaring goed huurder, geen schuld vorige verhuurder

Indien het een bedrijf of een zelfstandige betreft:

 • kopie paspoort van de tekeningbevoegde
 • recent uittreksel van Kamer van Koophandel
 • jaarverslag of accountantsverklaring
 • kopie geldig legitimatiebewijs bewoner; In overleg met de verhuurder stellen wij nog een financieel onderzoek in. Dit is een uitgebreide creditcheck die meer duidelijkheid geeft omtrent de financiële situatie van huurder.

Interesse gewekt?

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze verhuurmakelaars waarbij besproken wordt wat de mogelijkheden zijn voor u en uw woning.

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.